Herman van Boeyen

Leuke Tips

Op vakantie naar de Costa Brava? Kies uit deze badplaatsen

2 min gelezen
Costa Brava

Wie vanuit het Noord-Spaanse kustgebied Costa Brava het binnenland in reist, die kan mooie natuurgebieden en pittoreske steden en dorpen tegenkomen. Maar laten we even wel wezen: de meeste toeristen die de Costa Brava aandoen komen daarnaartoe om te zonnebaden, te zwemmen, te ontspannen en uit te gaan. Deze regio biedt goede mogelijkheden qua bereikbaarheid met de auto of trein, maar ook hiernaartoe vliegen is geen probleem, want er zijn diverse vliegvelden in dit gebied. Je vindt hier dan ook genoeg kustplaatsen die je als uitvalsbasis kunt gebruiken. Lees in de volgende alinea’s meer over een aantal van de populairste badplaatsen.

Lloret de Mar, Blanes en Malgrat de Mar

Er zijn verschillende badplaatsen aan de Costa Brava die in wezen louter gebouwd zijn om (toeristisch) uitgaanspubliek een plek te bieden. De bekendste hiervan zijn vermoedelijk Lloret de Mar, Malgrat de Mar en Blanes. Deze plaatsen zijn min of meer aan elkaar vast gebouwd. Je vindt hier volop hotels, cafés, restaurants en disco’s. Ook zijn er enkele waterparken in deze regio. Het publiek dat op deze plaatsen afkomt is veelal jong qua leeftijd.

Tossa de Mar

Vergeleken bij de hierboven genoemde plaatsen gaat het er in Tossa de Mar wel wat rustiger aan toe. Tossa is evenwel een gezellige en authentieke badplaats met veel restaurants en overnachtingsgelegenheden. Verder trekt Tossa de Mar de aandacht vanwege het fraaie, op een heuvel gebouwde kasteel aan de rand van het centrum. 

L’Estartit

Van de plaatsen die we in dit artikel noemen ligt L’Estartit het dichtst bij de grens met Frankrijk. Opvallend aan L’Estartit is de prachtige ligging in een baai. De sfeer in deze stad is gemoedelijk en het bijbehorende strand behoort tot de mooiste stranden van de Costa Brava.