Herman van Boeyen

Leuke Tips

Wat heb je nodig om te snowboarden?

2 min gelezen

Bij de sport snowboarden denk je gelijk aan een landschap vol sneeuw en natuurlijk een snowboard. Voordat je gaat snowboarden moet je eerst een aantal spullen kopen. Denk hierbij aan een airblaster snowboard jas zodat je tijdens je rit warm en droog blijft. Je wilt namelijk niet verkleumd op de piste staan. Verder is een snowboard set kopen ook handig. Dan krijg je een snowboard met alle bijpassende accessoires, zoals bindingen erbij. Dit scheelt een hoop uitzoekwerk en zo weet je zeker dat je alle basis spullen hebt om te kunnen snowboarden.

Je snowboard aanpassen aan je voorkeuren

Het belangrijkste wat je nodig hebt, is natuurlijk een snowboard. Die zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen uit diverse vormen en kleuren. De hardheid van je snowboard is ook aan te passen. Afhankelijk van je rijstijl is het beter om een hoge of lage flexibiliteit te hebben. Daarnaast is de lengte en breedte ook belangrijk, omdat dat verschilt per persoon door hun lichaamslengte en de breedte van hun voet. Bij een grote schoenmaat, heb je namelijk een bredere snowboard nodig. Tenslotte is het verstandig om de juiste moeilijkheidsgraad te kiezen. Die zijn vaak onderverdeeld in beginner, gevorderd en expert.

Veel keuze in je schoenen

Daarnaast zijn snowboardschoenen kinderen en voor volwassenen erg aan te raden. Ook daarin heb je veel keuze. Het belangrijkste bij het uitkiezen van snowboardschoenen is de pasvorm. Ten eerste moet je natuurlijk de schoenen kiezen die geschikt zijn voor jouw rijstijl. Daarna kijk je naar de stevigheid van de schoen. Als je snel scherpe bewegingen wilt maken, kun je beter kiezen voor een stevigere schoen en als je een relaxte rijstijl hebt voor een flexibelere schoen. Ten slotte, wil je ook kijken naar de sluiting. Een vetersluiting is goedkoop en kun je makkelijk verstellen, maar moeilijk opnieuw te knopen, terwijl een duurdere BOA systeem makkelijk los en vast gemaakt kan worden.