Herman van Boeyen

Leuke Tips

Dit zijn de voor- en nadelen van een accuboormachine

1 min gelezen
gereedschap

Je wilt nieuwe elektrische arbeidsmiddelen kopen voor je klussen of je huidige arbeidsmiddelen vervangen. Een boormachine kan dan natuurlijk niet ontbreken. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een accuboormachine. Maar wat zijn hier nu de voor- en nadelen van? In dit artikel kun je hier alles over lezen.

Voordelen van een accuboormachine

Het fijne aan een accuboormachine is natuurlijk dat er geen snoer aan zit. Dit zorgt ervoor dat je met dit elektrische arbeidsmiddel veel meer bewegingsvrijheid hebt dan met een boormachine met snoer. En dat is niet het enige: je kunt de accuboormachine hierdoor ook gebruiken in ruimtes waar geen stroom aanwezig is. Zo ben je niet meer afhankelijk van een stopcontact. Verder is het in vochtige ruimtes ook veiliger om te werken met een accuboormachine.

Nadelen van een accuboormachine

Het gebruik van een accuboormachine kent ook een belangrijk nadeel: op een gegeven moment raakt de accu leeg. Soms kan dit ook tijdens een klus gebeuren, als je lang aan het boren bent. Het is dan ook belangrijk om bij het kopen van een accuboormachine goed te letten op de capaciteit van de accu.