Herman van Boeyen

Leuke Tips

Dakpannen vervangen: zelf doen of uitbesteden? 

2 min gelezen
Dakdekkers Gids

Het vervangen van dakpannen is niet iets wat je elke dag doet. Hopelijk is het iets wat je zo weinig mogelijk hoeft te doen. Maar dat betekent wel dat je er misschien niet veel verstand van hebt. Lees hier of je het zelf kunt doen, of dat je het beter kunt uitbesteden. 

Zelf een dakpan vervangen 

Zelf een dakpan vervangen is gewoon mogelijk. En wanneer je de stappen volgt is het zelfs niet het allermoeilijkste klusje wat er is. Je kunt er ook voor kiezen zelf een deel te doen, en een deel uit te besteden. Lees hieronder wat het stappenplan is van zelf een dakpan vervangen. 

  1. Goed voorbereid kost even tijd. Kijk goed naar welke dakpannen er vervangen moeten worden en zorg ervoor dat de dakpannen die je koopt hetzelfde model is. 
  2. Verzamel alle materialen die je nodig hebt. Denk hierbij aan een stevige ladder en werkhandschoenen. Het is belangrijk dat je geen hoogtevrees hebt! 
  3. De dakpannen die om de kapotte dakpan liggen kunnen omhoog geschoven worden waardoor je ook de beschadigde pan weg kan halen. 
  4. Zijn de pannenlatten nog in goede conditie? Dan kun je deze laten liggen. Zo niet moeten deze ook vervangen worden. 
  5. Schuif de nieuwe pan en de omliggende dakpannen weer terug op hun plek. Nu ben je klaar! 
Dakdekkers Gids

Een dakdekker inschakelen 

Het is niet het allermoeilijkste klusje, maar misschien zijn er nu al wel een aantal punten waar je tegen aanloopt. Misschien heb je wel hoogtevrees, of weet je niet wanneer een pannenlat niet beschadigd is. Misschien ben je wel bang dat je per ongeluk de omliggende pannen beschadigd. Dit zijn allemaal compleet redelijke angsten, en daarom is gelukkig de mogelijkheid om een dakdekker in te schakelen er nog. Een dakdekker heeft alle materialen die hij nodig heeft al liggen en weet precies hoe je zo snel en effectief mogelijk aan de slag moet gaan. Zo weet je zeker dat het goed komt, en hoef je hier zelf geen tijd voor op te offeren. Een dakdekker kost gemiddeld tussen de € 25,- tot € 45,- per uur. Wil je meer weten over hoe een dakdekker te werk gaat en hoeveel dit kost? Dan kun je terecht op Dakdekkers Gids.