Herman van Boeyen

Leuke Tips

Wanneer je auto inleveren bij de sloperij?

2 min gelezen

Je ziet tegenwoordig veel mensen hun auto inleveren bij een sloperij. Waarom leveren mensen hun auto in bij de sloperij en wanneer kun je dit het beste doen? Wanneer je auto niet meer door de keuring heen komt, moet je deze natuurlijk laten maken. De kosten van de reparatie kunnen behoorlijk duur zijn. Vaak overschrijden deze kosten de waarde van je auto en dit betekent dat het een sloopauto wordt. Met een sloopauto kun je niet al te veel doen en deze kun je dus het beste verkopen. Veel mensen proberen dit via het internet, maar hier zitten meerdere nadelen aan verbonden. Zo kan het maanden duren voordat je de sloopauto verkoopt en dit is natuurlijk vervelend. Lever daarom je auto in bij de sloperij, hier zitten meerdere voordelen aan verbonden. Hoe werkt het? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

De juiste sloperij vinden

Als je op het internet kijkt, kun je een hoop verschillende sloperijen vinden. Het is van belang dat je kiest voor een sloperij in de omgeving. Ook moet je kijken naar de erkenning van de sloperij en moet deze erkend zijn door het RDW en het ARN. Op deze manier weet je zeker dat je een vrijwaring code krijgt en dat de sloperij de sloopauto op een duurzame manier sloopt. Daarnaast wil je kijken op de website en kan het handig zijn dat de sloperij een speciale ophaalservice heeft. Niet iedere sloperij heeft dit, maar dit kan wel handig zijn om gebruik van te maken. Een sloopauto mag vaak niet meer de openbare weg op en op deze manier kan de sloopauto alsnog bij de sloperij komen.

Wat gebeurt er bij de sloperij?

Als je sloopauto aankomt bij de sloperij, gaan ze direct aan de slag. Zo zorgen ze ervoor dat al het papierwerk klopt en dat je jouw vergoeding krijgt. Daarnaast gaan ze aan de slag met de auto demontage van de sloopauto. Hierbij halen ze alle vloeistoffen uit het voertuig en halen ze de hele auto uit elkaar. Vaak slaan ze bepaalde onderdelen op in een groot magazijn voor de latere verkoop. Sommige van deze onderdelen kunnen namelijk veel geld waard zijn en veel kopers hebben hier interesse in. Als de auto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt de auto verder verwerkt totdat er niets meer van over is.