Herman van Boeyen

Leuke Tips

Een auto klaarmaken voor de winter

2 min gelezen
BMW Velgen

De winter is een tijd met veel feestdagen en gezelligheid. Aan de andere kant is de winter ook die tijd waarin we nadat we de auto hebben gekrabd over glibberig sneeuw en ijs naar werk rijden. Om ‘s ochtends tijd te besparen, en irritatie te voorkomen, is het een goed idee om de auto voor te bereiden op de winter. Jouw volkswagen zou bijvoorbeeld veel baat kunnen hebben bij stalen volkswagen velgen. Veel mensen weten niet dat stalen velgen meer geschikt zijn voor in de winter. Dit komt omdat ze beter bestendig zijn tegen schade en zwaarder zijn, waardoor de auto meer grip zal hebben op ijs en in de sneeuw.

Voorkom een bevroren auto

Als je geen zin hebt om ‘s ochtends je auto te ontlossen van allemaal aangevroren ijs zijn er een aantal dingen die je van tevoren kunt doen. Je kunt onder andere ruitensproeiervloeistof kopen die ook als een antivries werkt. Het is ook mogelijk om een special deken te kopen voor de auto. Deze deken leg je op de voorruit. Zo kan deze niet bevriezen en hoef jij niet te krabben in de kou. Het kan ook heel irritant zijn als de deuren van de auto vastvriezen. Dit kan voorkomen worden door preventief de rubbers van de deuren te bedekken met talkpoeder.

Wissel de banden

Als je de velgen gaat verwisselen voor meer grip is het aangeraden om ook meteen winterbanden bij die velgen te nemen. Als je een bmw hebt kies je dus voor bmw banden die meer grip geven in sneeuw en ijs. Eigenlijk zijn winterbanden het allerbelangrijkste in de winter. Niemand wilt grip verliezen op het ijs en zo tegen iemand aankomen of in de vangrails belanden! In Nederland is het niet verplicht om winterbanden te nemen, maar heb je een wintersport vakantie gepland dan moet je wel winterbanden onder de auto hebben zitten. In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Frankrijk en Italië is het verplicht om winterbanden te hebben.