Herman van Boeyen

Leuke Tips

Mag je rijden met een verlopen rijbewijs?

2 min gelezen
Mag je rijden met een verlopen rijbewijs?
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: nee, het is niet toegestaan om met een verlopen rijbewijs te rijden. Een rijbewijs is 10 jaar geldig en moet daarna tijdig worden vernieuwd. Omdat de kans dat je het vergeet vrij groot is, stuurt de overheid je een automatische herinnering van de overheid, zodat je op tijd je rijbewijs kunt vernieuwen. Is je rijbewijs helaas toch verlopen? Dan wil je natuurlijk snel rijbewijs halen voor auto. Onze tip neem een paar rijlessen zodat je weer net zo netjes rijdt als toen je het rijbewijs voor het eerst haalde. Zo beschik je het snelste weer over een rijbewijs, want rondrijden met een verlopen rijbewijs, dat wil je niet. Lees maar!

Boetes voor rijden met verlopen rijbewijs niet mals

Rondrijden met een verlopen rijbewijs lijkt misschien een kleinigheidje, je kunt na al die jaren immers aardig autorijden, maar het kan grote gevolgen hebben. Zo kost het rijden zonder geldig rijbewijs je minimaal 90 euro. En als je rijbewijs al langer dan een jaar verlopen is, dan kan dit zomaar oplopen tot 340 euro. Zonde van je geld dus, want voor een fractie van dat bedrag had je je rijbewijs gemakkelijk kunnen verlengen.

Je bent niet verzekerd

Doordat je rijbewijs niet geldig is op het moment dat het verlopen is, kan ook je autoverzekering komen te vervallen. Hierdoor draai je zelf op voor eventuele schade die je veroorzaakt. Zowel schade aan de auto als letselschade. Dit kan behoorlijk in de papieren lopen, waardoor die kleine moeite om je rijbewijs te verlengen ineens een heel dure grap wordt.

Verleng je rijbewijs op tijd en voorkom dat hij verloopt

Dus, mag je rijden met een verlopen rijbewijs? Nee, dat is niet toegestaan en kan behoorlijk in de papieren lopen. Het lijkt misschien een kleinigheidje, maar het kan grote gevolgen hebben. Gelukkig krijg je altijd een brief van de gemeente zodat je op tijd bent om je rijbewijs te verlengen. Wees slim en regel het meteen, zodat je veilig, verzekerd en zonder boetes de weg op kunt. Net nieuw! De Ford F 150 Raptor, 4×4 auto