Herman van Boeyen

Leuke Tips

Wanneer je auto brengen naar de autosloop?

2 min gelezen

Je ziet tegenwoordig veel mensen hun auto brengen naar de autosloop, maar wanneer breng je nu een auto naar de autosloop? Dat is iets wat steeds meer mensen zichzelf stellen als ze hier onderzoek naar doen. De autosloop is een plek waar auto’s gesloopt worden en dit zijn natuurlijk geen nieuwe voertuigen. Het gaat hierbij om auto’s die niet meer gemaakt kunnen worden voor een redelijke prijs. Je spreekt hier dan over sloopauto’s en vaak is dit de enige plek waar je het kunt verkopen. De autosloop maakt namelijk winst op het inkopen van sloopauto’s en koopt deze daarom in. Heb je een sloopauto en wil je deze verkopen? Dan is het verstandig om deze te verkopen aan de autosloop, maar wat kun je verwachten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Vergoeding

Je wilt met een sloopauto er natuurlijk zo snel mogelijk van af zijn. Een sloperij komt vaak de sloopauto binnen 24 uur ophalen en dat is een groot voordeel. Maar wist je ook dat je een vergoeding krijgt? Een sloopauto is namelijk geld waard en afhankelijk van het type krijg je een vergoeding. Dit is geen grote vergoeding, maar het geld kun je goed gebruiken voor het kopen van een nieuw voertuig. Laat je de auto ophalen door de autosloperij? Dan gaat er natuurlijk een klein beetje van de vergoeding af en wordt het hiermee gecompenseerd. Je krijgt dus een vergoeding en je bent direct van je voertuig af, ideaal toch?

Wat doet de sloperij met je sloopauto?

Als je een sloopauto verkoopt aan een autosloperij, gaan ze direct aan de slag met de papieren. Zo moet je namelijk een vrijwaring code krijgen en een vergoeding voor de sloopauto. Als de papieren rond zijn gaan ze ook direct aan de slag met de autodemontage. Ze halen alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen uit het voertuig en gaan dan pas bezig met het uit elkaar halen van de auto. Hierbij controleren ze ook de onderdelen en bewaren ze de onderdelen die geld waard zijn. Deze worden namelijk doorverkocht aan mensen die op zoek zijn naar bepaalde onderdelen. Ook verkopen ze het oud ijzer van het voertuig en wordt het daarna naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt de auto verder verwerkt totdat er niets meer van over is. De stoffen die overblijven worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten.