Herman van Boeyen

Leuke Tips

Tips bij het verkopen van schadeauto’s

2 min gelezen

Schadeauto’s zijn voertuigen met schade en dit kan weinig schade betekenen, maar natuurlijk ook veel schade. De schade kan bepaald worden door een garage, zodat je precies weet wat de waarde is van je schadeauto. Het is belangrijk om achter de waarde te komen van schadeauto’s, zodat je deze ook kunt verkopen. Als je een schadeauto hebt, is het verstandig om deze te verkopen, zodat je op zoek kunt naar een nieuw voertuig. Veel mensen weten niet hoe ze een schadeauto kunnen verkopen. Wil je erachter komen hoe je dit het beste kunt doen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Advertentie op het internet

Als je een normale auto wilt verkopen, doe je dit vaak door middel van een advertentie op het internet. Met een schadeauto is dit ook mogelijk, maar kan dit over het algemeen behoorlijk lang duren. Het is bij een schadeauto verkopen van groot belang dat je een duidelijke advertentie maakt. De advertentie moet veel informatie bevatten over de auto, maar natuurlijk ook over de schade. De koper wilt alles van het voertuig afweten, voordat ze contact met je opnemen voor de koop. Maak duidelijke foto’s van het voertuig en natuurlijk ook van de schade van je auto. Op deze manier is er een grotere kans dat je de schadeauto kunt verkopen via het internet. Soms kan het ook handig zijn om een lage vraagprijs te hanteren, zo ben je eerder van het voertuig af dan normaal.

Sloperij

Een sloperij heeft vaak ook veel interesse in schadeauto’s en hier handelen ze dan veel in. Schadeauto’s kunnen nog veel geld waard zijn als hier ook tijd in wordt gestoken. Een sloperij doet dit en zorgt ervoor dat ze de auto’s met winst kunnen verkopen. Daarom heeft een sloperij ook interesse in het opkopen van schadeauto’s. Als je een schadeauto hebt, kan het daarom handig zijn om deze te verkopen aan een sloperij. Zo krijg je namelijk een redelijke vergoeding en krijg je een vrijwaring code. Deze kun je gebruiken, zodat je niet meer belastingplichtig bent. Vaak heeft een sloperij ook een ophaalservice en hier kun je goed gebruik van maken. De ophaalservice wordt niet aangeboden door iedere sloperij en hier moet je dus goed naar kijken. Maak een afspraak met een sloperij, zodat je de schadeauto kunt laten ophalen, ideaal toch?