Herman van Boeyen

Leuke Tips

Tips bij het verkopen van een sloopauto

2 min gelezen

Heb jij een auto die niet meer door de keuring heen komt, of heb je een auto die te veel schade heeft? Dan moet je deze natuurlijk laten maken bij een garage en dit kan veel geld kosten. Vooral als je een tweedehands auto hebt is het niet altijd de moeite waard om deze te laten maken. Je moet namelijk kijken naar de reparatiekosten en dit laten schatten door de garage. Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van je voertuig? Dan wordt je auto een sloopauto en kun je deze maar beter verkopen. Weet jij nog niet hoe je een sloopauto kunt verkopen? In dit artikel geven we enkele tips, zodat je de sloopauto eenvoudig kunt verkopen.

Kijk op het internet

Als je een sloopauto wilt verkopen kun je dit natuurlijk op het internet doen. Er zijn een hoop websites waar je een sloopauto kunt verkopen. Hier zitten wel nadelen aan verbonden en soms kan het heel lang duren voordat je interesse krijgt op je advertentie. De advertentie is hierbij ook van groot belang en moet goed ingericht zijn. Zo moet de advertentie veel informatie bevatten, maar natuurlijk ook veel foto’s van het voertuig. Meestal kopen mensen een sloopauto als ze bepaalde onderdelen nodig hebben. Ook vinden ze het leuk om te klussen met een sloopauto en proberen ze hem weer te maken. Werkt het verkopen van een sloopauto niet op het internet? Dan moet je hem naar de sloperij brengen, hieronder lees je daar meer over!

Sloperij

Bij de sloperij worden sloopauto’s gesloopt en is het de laatste rustplaats voor je auto. Een sloperij wilt over het algemeen graag je sloopauto hebben. De sloperij haalt de hele auto uit elkaar en zorgt ervoor dat alles verdwijnt. Als je een sloopauto wilt verkopen aan een sloperij moet je goed gaan zoeken. Er zijn een hoop verschillende sloperijen die een andere service aanbieden dan andere. Zoek een sloperij uit die in de omgeving zit en ook je voertuig komt ophalen. Je kunt vaak op de website van de aanbieder precies zien wat de vergoeding gaat zijn die je kunt ontvangen. Let op, want het is wel heel belangrijk dat je een vrijwaring code krijgt bij de sloperij. Op deze manier staat de auto niet meer onder je naam en kun je op zoek gaan naar een nieuw voertuig. Sloperijen die erkend zijn door het RDW kunnen altijd voor deze code regelen.