Herman van Boeyen

Leuke Tips

Waar kunnen we algen voor gebruiken?

1 min gelezen
alginaten verband

Waarschijnlijk heb je wel vaker een groene sloot gezien. Bovenop het water van de sloot drijven eigenlijk duizenden kleine groene plantjes. Dit is een soort algen. Je hebt miljoenen verschillende soorten op de hele wereld. Naast voer voor vissen, kun je algen ook voor veel andere doeleinden gebruiken. Zoals bijvoorbeeld alginaten verband. De medische wereld leert natuurlijk erg veel van de natuur!

Een lekker masker

In beautysalons heb je tegenwoordig ook genoeg soorten algen te vinden! Bepaalde algensoorten bevatten bijvoorbeeld veel vitamine E en dit wordt gezien als een wondermiddel voor de huid. Vitamine E houdt de huid soepel en gehydrateerd. Wanneer je dus een gezichtsmasker gemaakt van algen op je gezicht smeert en lekker laat intrekken, zou dit dus voor een stralende huid kunnen zorgen! 

alginaten verband

Een goede snack

Omdat algen in principe een plantensoort is, is het logisch dat we al lang hebben geprobeerd om deze te eten. Algen zijn in kleine hoeveelheden niet erg voedzaam. Wel kunnen we tegenwoordig in grotere hoeveelheden algen kweken, en de juiste stoffen eruit zien te halen om duurzaam voedsel te produceren. De algen die hiervoor geselecteerd zijn bestaan namelijk voor bijna de helft uit eiwitten. En eiwitten zijn nodig voor het draaiende houden van onze cellen en daarmee ook ons lichaam!