Herman van Boeyen

Leuke Tips

Hoe werkt een behandeling burn out?

2 min gelezen
behandeling burn out

Iedereen krijg wel eens een burn-out. Op school, op werk en het kan zelfs thuis gebeuren. Je kan het behandelen, maar hoe werkt dat? Een behandeling burn out werkt als volgt, je krijgt hulp door een therapeut die met je behandelt wat er precies gebeurt is waardoor je een burn-out heb gekregen. Een burn-out komt natuurlijk niet uit zich zelf, er is een reden waarom deze burn-out is ontstaan, en het is nooit zo simpel als “Ik heb er niet meer zin in”. Samen met deze therapeut kijk je naar opties, hoe krijg je de motivatie terug en hoe zie je waar je aan werkte weer in een positief licht?

Een burn-out voorkomen

Het is moeilijk voor te stellen maar burn-outs kunnen worden voorkomen. Dit is alleen helaas moeilijk, om te snappen hoe je een burn-out voorkomt moet je eerst snappen wat ervoor kan zorgen dat je een burn-out krijgt. Werk je te hard? Hou je geen rekening met de tijd of met specifieke kenmerken van je werk of project waardoor het opeens te veel lijkt? Het verschilt voor iedereen, maar een belangrijke tip die iedereen kan gebruiken is: Doe rustig aan, neem veel pauzes, reflecteer op je werk en jezelf. Want je belangen zijn belangrijker dan waar dan ook je aan werkt.

behandeling burn out

Waarom krijgen we burn-outs?

Burn-outs komen niet voor niets, het is een menselijke reactie op iets wat verkeerd gaat. Misschien ziet je lichaam alleen maar de nadelen van je werk en dat kan zo een burn-out zorgen. Burn-outs zijn gebaseerd op emotionele negativiteit, en deze negativiteit kunnen door meerdere dingen komen. Een burn-out is een manier van je lichaam om je proberen te beschermen tegen te veel mentale stress, je kan het dus zien als een vorm van pijn. Dit is een signaal om rustiger aan te doen en om je limieten te snappen. Als je voelt stress hulp nodig hebt raad ik aan om een professional op te zoeken.