Herman van Boeyen

Leuke Tips

Drie oplossingen vanuit de podotherapie in Gorinchem

1 min gelezen
podotherapie

Podotherapie in Gorinchem wint aan populariteit. Dat geldt trouwens voor heel het land en niet alleen Gorinchem. Podotherapie is namelijk een specialisme waar jarenlang te weinig aandacht voor is geweest in de medische wereld maar dat nu eindelijk serieus wordt genomen. Een podotherapeut richt zich op je onderlichaam en je lichaamshouding om te onderzoeken waar bepaalde klachten vandaan komen. Vervolgens zijn er verschillende manieren waarop ze dit samen met jou proberen op te lossen.

Drie manieren

Je kunt bij een podotherapeut speciale schoenen krijgen. Zij ontwerpen deze dan op basis van jouw lichaam. Alleen zooltjes is ook een optie en vaak de oplossing voor de meeste mensen. Je kunt deze zooltjes dan dragen in al je schoenen en zo zorgen voor een betere lichaamshouding. Een podotherapeut kan ook je voeten behandelen door bepaalde oefeningen mee te geven of massage toe te passen.

podotherapie

Een slechte houding

Onze lichaamshouding is vaak niet goed. Dat komt deels doordat we veel achter computers zitten. Dat is niet goed voor onze houding en we vergeten vaak om rechtop te gaan zitten. De podotherapeut kan echter de klachten die hierdoor ontstaan achterhalen en je ook nog helpen met het vinden van oplossingen. Als je er maar voor open staat.