Herman van Boeyen

Leuke Tips

Zo maak jij de perfecte nieuwsbrief lay-out

1 min gelezen
nieuwsbrief laten ontwerpen

Je wilt regelmatig een nieuwsbrief naar je e-mail volgers sturen. Nu wil je hiervoor graag een vaste lay-out ontwikkelen. Je kunt een lay-out e-mail nieuwsbrief laten ontwerpen, maar je kunt dit ook zelf doen. Alleen hoe maak je dan de perfecte nieuwsbrief lay-out? In dit artikel delen wij drie handige tips die je hierbij kunnen helpen.

nieuwsbrief laten ontwerpen

Tip 1: Gebruik je huisstijl

Natuurlijk wil je wel dat jouw e-mail volgers makkelijk kunnen herkennen dat de nieuwsbrief van jouw bedrijf afkomstig. Verwerk daarom jouw huisstijl in de nieuwsbrief lay-out.

Tip 2: Plaats ongeveer vijf items in de lay-out

Bij het ontwerpen van de lay-out is het belangrijk om te weten dat je het beste in elke nieuwsbrief ongeveer vijf items kunt plaatsen. Dit is niet te veel en ook niet te weinig. Vier of zes items kan eventueel ook, als je dat liever hebt. Maak nu alvast ruimte voor deze items in de lay-out.

nieuwsbrief laten ontwerpen

Tip 3: Besteed tijd aan het ontwerpen van een footer

Elke e-mail nieuwsbrief moet een footer bevatten. Hierin staat van welk bedrijf de e-mail afkomstig is en een link waarmee je lezers zich kunnen afmelden. Ook is het slim om hier links naar je social media profielen en eventueel een telefoonnummer te plaatsen.