Herman van Boeyen

Leuke Tips

Heb je problemen met je magazijn?

2 min gelezen
legbord stelling

Een magazijn, het is een handig hulpmiddel. Het is een kamer waar je van alles instopt, van materialen tot en met producten, er is nooit iets wat je er niet in kan stoppen. Wat als het overvol is of niet adequaat is voor gebruik? Dit is een groot probleem en kan je bedrijf in gevaar brengen, want als er geen overzicht is kan je minder verkopen en zo mis je winst. Magazijnstellingen zijn hierdoor dus belangrijker dan je denkt, misschien is het tijd om er een te kopen of te verbeteren? Ik geef je in deze tekst wat tips voor het onderhouden en verbeteren van een magazijn.

Hoe kan je een magazijn verbeteren?

Een magazijn is vaak simpel, het is of een grote koelkast voor levensmiddelen bij een supermarkt of een grote warenhuis voor bouwmarkten. Dat betekent niet dat ze voor de rest van het bedrijf zijn leven hetzelfde moet blijven, innovatie is zeer belangrijk in elk onderdeel als je meer geld wilt verdienen en bij de tijd wilt blijven. De vraag is hoe doe je dat? Het is zeker moeilijker dan je denkt. Ik kan aan iets denken: Transport. Bij het verplaatsen van producten werkt niet elk bedrijf effectief, ze doen het dan handmatig zonder machines terwijl het met een palletwagen veel sneller zou kunnen gaan.

Alternatieven tot een magazijn

Misschien heb je nog niet eens een magazijn en hierdoor heb je de vrijheid om te kiezen hoe je alles wilt opslaan. Zet je het in een kamer? Zet je het allemaal in karretjes of ga je meer geavanceerd te werk? Een voorbeeld van geavanceerd werken is het bewaren van de producten in speciale kastjes midden in de winkel die alleen werknemers kunnen openen. Zo kunnen klanten zien wat er te koop is en hou je toch de overzicht gemakkelijk aan. In het kort de conclusie? Werk niet slim, niet voor geld, maar werk slim. Zo stroomt het geld en de klanten automatisch binnen.