Herman van Boeyen

Leuke Tips

Wat doet een letsel advocaat in Amsterdam zoal?

1 min gelezen
letsel advocaat Amsterdam

In Amsterdam zijn er veel mensen die rechten hebben gestudeerd. Het is echt zo’n vakgebied waar je voor kiest als je loopbaan belangrijk voor je is. En dat is slim, want een letsel advocaat in Amsterdam heeft over het algemeen een glansrijke carriere. Maar wat doet een letseladvocaat eigenlijk, en wanneer heb je hulp van zo iemand nodig?

Wat letsel is

Een letsel advocaat houdt zich bezig met letselschade. Letselschade of letsel is de lichamelijke en geestelijke materiële en immateriële schade die een mens kan ondervinden als hij of zij bij een ongeval betrokken is. Het gaat bij letsel dus om schade aan jou als persoon en niet bijvoorbeeld je bezittingen. Letsel is daarom een heel specifiek onderdeel van het recht. 

letsel advocaat Amsterdam

Wat een letsel advocaat doet

Wanneer je letsel oploopt door het toedoen van een ander dan bestaat er een kans dat je recht hebt op een schadevergoeding. Om die schadevergoeding te claimen heb je echter vaak een advocaat nodig. Het is namelijk een ingewikkeld proces waar niet veel mensen zelf uitkomen. Dat is dus waar die letsel advocaat erbij komt kijken: deze persoon helpt jou letsel bewijzen en te zorgen dat je de juiste vergoeding krijgt op basis van je schade.