Herman van Boeyen

Leuke Tips

Opslaan van je Bitcoins

2 min gelezen
Bitcoin wallet

Ben je van plan om Bitcoins te kopen dan heb je een wallet nodig om de cryptomunt te kunnen opslaan. Het is niet eenvoudig om een goede en betrouwbare wallet te vinden, het kopen van Bitcoins is relatief eenvoudig maar het beheren ervan is een ander verhaal. Iedere Bitcoin wallet heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen die aan je wensen moeten voldoen, ga daarom niet direct met de eerste de beste in zee als het je niet helemaal bevalt. We gaan de verschillen bekijken van de wallets die er zijn, en wat volgens ons het beste is om te doen voor het opslaan van je Bitcoins.

Bitcoin wallet

Opslaan van Bitcoins op je smartphone

Voor de smartphone bestaat er ook zeker een wallet voor het opslaan van Bitcoins. In de meeste gevallen worden deze gebruikt door een gebruiker die niet technisch is, en hij of zij heeft liever dat een ander de munten opslaat. Een dergelijk wallet is bedoeld om Bitcoins te kopen zonder dat je deze hoeft op te slaan. In veel gevallen is een Bitcoin makelaar de derde partij voor het beheren van de Bitcoins. Het heeft zo zijn voordelen, word je telefoon gehackt kunnen de munten niet worden gestolen. 

Bitcoin wallet

Nadeel van een app

Er kleven ook nadelen aan een app om je Bitcoins op te slaan, zo kun je geen Bitcoin verzenden vanwege de veiligheid. In veel gevallen kun je er alleen cryptomunten of euro’s mee kopen. Je kunt het ook niet echt wallets noemen, aangezien ze niet over de functies beschikken die een wallet normaal gesproken wel heeft. Bloxx app is een goed voorbeeld van een soort app waar je de munt kunt bewaren.