Herman van Boeyen

Leuke Tips

Wat is SEO?

2 min gelezen
website vindbaar maken

Verwikkeld in een gesprek over marketing? Dan zal vast en zeker de afkorting SEO zijn gevallen. En hoewel de afkorting ook vaak op het internet zelf verschijnt, het is toch een vage afkorting. Daarom in dit artikel een kort overzicht over wat SEO precies betekent, wat het is en waarom het zo belangrijk is voor beheerders van websites of ondernemingen.

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Vertaald naar het Nederlands is de SEO de zoekmachine-optimalisatie van een website. Deze optimalisatie houdt verband met zogenaamde “zoekmachinemarketing”, een tak van de marketing waarin specifiek wordt gekeken naar de website vindbaar maken voor (toekomstige) klanten.

website vindbaar maken

Kort samengevat gaat het om het onderzoeken van de manieren waarop een bepaalde website vaker bezocht kan worden door potentiële klanten. Dit kan uitgezocht worden door het onderzoeken van de juiste trefwoorden op de website, maar ook door te kijken naar de technische kant achter de website. De website moet immers goed bereikbaar zijn voor potentiële klanten, zodat zij niet snel de website zullen verlaten maar juist verder op de website zullen doorklikken. Met bereikbaarheid in technische zin kan gedacht worden aan het verhelpen van een website die snel vastloopt. Ook kan gedacht worden aan de layout op de website. Is het voor klanten prettig om de website te bezoeken en de informatie die geboden wordt aandachtig te lezen? Is gebruik gemaakt van de juiste kleuren of het juiste lettertype. De opmaak van een website kan per website erg verschillen, afhankelijk van de doelgroep van die website.

Het belang van goede SEO is dus uiteindelijk de website vindbaar maken voor potentiële klanten, zodat je meer mensen kan bereiken met jouw product- of dienstverlening. Door de website vindbaar te maken, is de kans ook groter dat, bijvoorbeeld in geval van een online onderneming, het huidige klantenbestand uitbreid en daardoor uiteindelijk meer naamsbekendheid verwerft. Zo kom je in principe in een vicieuze cirkel terecht waarin jouw onderneming groeit.

Meer verhalen