Herman van Boeyen

Leuke Tips

Laat je bijstaan door BMK Collactive Eindhoven

2 min gelezen

Neem contact op met BMK Collactive Eindhoven als je als ondernemer regelmatig te maken hebt met klanten die te laat betalen. Zij kunnen je helpen alsnog het geld waar je recht op hebt binnen te krijgen zodat de financiële kant van je bedrijf ook gezond blijft. 

Incasso versturen door een ander laten doen

BMK kan een incasso versturen uit naam van jouw bedrijf. Dan weet de debiteur die de incasso ontvangt ook meteen van wie deze afkomstig is en om welke rekening het gaat. Als je dit zelf doet kan het de relatie met de debiteur verslechteren maar het is ook een klus waar veel ondernemers gewoon niet op zitten te wachten om zelf te doen. Simpelweg omdat ze er geen tijd voor of er geen zin in hebben. 

Ook voor debiteurenbeheer en klanten in kaart brengen

Naast het versturen van een incasso kan BMK een goed debiteurenbeheer voor je onderneming maken en een overzicht van alle klanten. Op die manier weet jij als ondernemer ook meteen hoe bepaalde klanten zich gedragen als het op betalen aankomt. Blijkt een klant steevast te laat te betalen dan kan er een oplossing gezocht worden voor dit probleem zodat het in de toekomst vermeden kan worden. 

Alleen verdere stappen nemen indien noodzakelijk

Vaak is een rekening gewoon ergens onderop een stapel beland en simpelweg vergeten. De incasso is dan een herinnering voor de debiteur om deze alsnog te betalen. Veelal gebeurt dit dan ook snel zodat er geen verdere actie meer nodig is. Wordt de rekening niet betaald dan kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Als een debiteur het geld er niet voor heeft kan er ook gekeken worden of er een betalingsregeling getroffen kan worden. De gang naar de rechtbank wordt liefst zoveel mogelijk vermeden.