Herman van Boeyen

Leuke Tips

De wet vervoer gevaarlijke stoffen is ingewikkeld

1 min gelezen
opslag

inpandig opslagBij het bedrijf waar ik ben gaan werken wordt veel met gevaarlijke stoffen gewerkt. Een van de dingen die wij nogal ingewikkeld vinden is de “wet vervoer gevaarlijke stoffen“. Het is ons niet altijd duidelijk hoeveel er van welke stof wel of niet samen vervoerd mogen worden en hoe deze stoffen volgens de wet opgeslagen moeten worden.

Goed advies

 

Normaal hadden wij te maken met hoeveelheden die heel erg makkelijk te vervoeren waren, maar de hoeveelheden zijns steeds groter geworden. Voor advies over opslag en vervoer voor de “wet vervoer gevaarlijke stoffen” hebben wij contact opgenomen met het bedrijf Denios.

Het bedrijf Denios is gespecialiseerd in alles wat met de opslag en vervoer van gevaarlijke stoffen te maken heeft. Tijdens een afspraak met het bedrijf hebben wij gekeken naar de dingen die wij moesten doen om te voldoen aan de veiligheidseisen.

De adviseur van Denios heeft een duidelijk plan opgesteld en uitgelegd waarom en waneer bepaalde dingen wel of niet gedaan moeten worden. Er is besloten om een aantal kasten aan te schaffen om de gevaarlijke stoffen in op te slaan.

Volgende week worden de kasten geleverd en zo weten wij zeker dat veiligheid geen issue meer is.