Herman van Boeyen

Leuke Tips

Cloud Sales, de voor- en nadelen

1 min gelezen
cloud sales

Het begrip ‘cloud sales’ gaat over het opslaan van bijvoorbeeld bestanden. Eerst werden bestanden altijd opgeslagen op het device waar het op gemaakt was, bijvoorbeeld een computer op laptop. Bij ‘cloud’ staat het online zodat gebruikers die het gebruiken altijd en op elke locatie bij hun bestanden kunnen als ze wifi verbinding hebben. Het gaat niet alleen om bestanden, maar ook om bijvoorbeeld softwares en applicaties.

Voordelen

De cloud is tegenwoordig enorm populair en het wordt door erg veel mensen gebruikt. Het is erg snel en wereldwijd rondgegaan en geaccepteerd. Bedrijven die voor de cloud kiezen, doen dat om verschillende redenen. Flexibiliteit is hier een voorbeeld van, want je kunt overal en altijd bij de bijvoorbeeld bestanden die je hebt opgeslagen. Het is erg goed beveiligd en het is direct schaalbaar. 

Nadelen

Er zijn redelijk wat mensen die bang zijn dat het niet goed genoeg beveiligd is en dat anderen dus bij hun bestanden kunnen komen. Dit is over het algemeen niet waar, maar een sterk wachtwoord is wel erg belangrijk als je werkt met ‘cloud’. De gratis opslagruimte van de cloud is ook erg beperkt en meer opslagruimte is te huren tegen betalen en dit vinden veel mensen een groot nadeel. Om in de cloud te komen, heb je internetverbinding nodig en er zijn mensen die dit niet efficiënt vinden.