Herman van Boeyen

Leuke Tips

Zelf losse stuurkogels bestellen voor je auto

2 min gelezen
Onderdelen

Auto’s zijn standaard voorzien van stuurkogels, die ervoor zorgen dat de wielen en het stuurhuis met elkaar worden verbonden. Er bestaat hierbij een verschil tussen de binnenste- en buitenste stuurkogel. De buitenste kogel zit aan de wielzijde van de auto gemonteerd en wordt vervolgens aan de binnenste stuurkogel gekoppeld. Deze binnenste stuurkogel is gekoppeld aan het stuurhuis van de auto. Eens in de zoveel tijd zal het noodzakelijk zijn om deze kogels te vervangen. Ze kunnen bijvoorbeeld versleten zijn geraakt of op een andere manier beschadigd zijn. Door de kogels te vervangen wordt schade aan andere onderdelen van de auto voorkomen.

Stuurkogels

Voordelen van het zelf bestellen van stuurkogels

Door zelf stuurkogels te bestellen, profiteer je van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de kogels voor een lagere prijs worden aangeboden dan bij je autodealer. De autodealer rekent vaak een bepaalde marge over losse onderdelen. Mede door de tijd die het kost om de onderdelen te bestellen. Door de onderdelen zelf mee te nemen bij een reparatie, voorkom je dat deze kosten in rekening worden gebracht. Daarbij kun je de onderdelen los bestellen en vervolgens zelf in de auto monteren. Zo bespaar je nog meer op de kosten voor het onderhoud aan je auto.

Autoparts

Zoek het juiste type kogel bij je auto

Op internet vind je diverse websites, waarop de kogels voor in je auto worden verkocht. Het is belangrijk om goed te letten op het model kogel, die je nodig hebt in je eigen auto. Je wilt voorkomen dat het model niet past. Vaak vind je een nummer op de bestaande stuurkogel in je auto, of in een overzicht met onderdelen die in de auto gebruikt zijn. Dit overzicht kun je vaak terugvinden op internet. Vanzelfsprekend kan ook een autodealer je vertellen welk onderdeel besteld moet worden om de binnenste- of buitenste stuurkogel te kunnen vervangen.