Herman van Boeyen

Leuke Tips

Je huid verzorgen bij eczeem

2 min gelezen

Eczeem kan erg vervelend zijn. Het kan gaan jeuken en het kan je huid erg rood worden. Dit ziet er niet fijn uit. Je kan je hier best onzeker door voelen. Eczeem kan overal op het lichaam voorkomen. Op sommige plekken is het mogelijk om het goed te verbergen met kleding of accessoires. Het allerliefst wil iedereen natuurlijk dat je van het eczeem afkomt. In deze blog kom je meer te weten over hoe je je huid kan verzorgen bij eczeem. Je kunt eczeem herkennen door de rode en schilferige plekjes. Het eczeem kan ook erg kan jeuken. Wanneer het te veel begint te jeuken kan die zelfs ervoor zorgen dat dit pijn gaat doen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Je kunt hiervoor een eczeem crème gebruiken.

Je huid verzorgen doe je zo

Wanneer je last hebt van eczeem, dan kan dit zorgen voor bultjes, schilfertjes en kloven in de huid. Wanneer je naar de huisarts gaat voor eczeem dan wordt er al vaak medicatie voorgeschreven. Dit is meestal een zalf met hormonen. Deze zalf met hormonen kan schadelijk zijn voor de huid. Je kan er namelijk een dunnere huid van krijgen. Ook is het mogelijk dat je huid op langere termijn kan gaan verkleuren. Je kunt het beste je huid verzorgen door zo min mogelijk gebruik te maken van water en zeep. Dit kan ervoor zorgen dat je huid minder snel vatbaar is voor eczeem. Ook kun je het beste een hete douche vermijden. Mocht je toch last krijgen van eczeem, dan kun je eczeem crème gebruiken.

Hoe herken je eczeem?

Er zijn verschillende oorzaken voor eczeem. Je kunt het eczeem herkennen door de rode plekken. Bij een lichtere huid zijn deze plekken erg rood. Wanneer je een wat donkere huid of getinte huid hebt, dan kan het eczeem donkerder zijn. Verder kan je het eczeem herkennen aan de schilfers. Ook kun je bultjes, kloofjes en korstjes krijgen. Wanneer je last hebt van eczeem dan kan dit ook erg gaan jeuken. Dit kan op een gegeven moment zelfs pijn doen.