Herman van Boeyen

Leuke Tips

Geniet van een gezonde snack

1 min gelezen
vruchten gedroogd

Zit je in de avond voor de televisie en heb je trek in een lekkere snack, neem eens wat anders dan die zak chips of vette snacks uit de frituurpan. Door het eten van vruchten gedroogd eet je een zoet tussendoortje, wat gezond voor je is. In tegenstelling tot chips en gefrituurde snacks, is het fruit rijk aan voedingsstoffen en goede vezels. 

vruchten gedroogd

Ook geschikt om uit te delen

Wanneer je op school je kinderen wil laten uitdelen, vinden ze het geweldig als je natuurlijk met zoet snoep deelt. Wil je toch iets gezond uitdelen wat zoet is, dan zijn vruchten gedroogd zeer geschikt. De gezonde vezels en vitaminen zorgen ervoor dat er toch aan de behoefte van zoet wordt voldaan, maar daarbij krijg je ook veel gezonde vitaminen binnen. Door de vruchten door een salade heen te doen, creëer je een lekker zoet smaakje.

Meer calorieën bij het fruit

Het nadeel van vruchten gedroogd is dat ze veel meer calorieën bevatten als verse vruchten, het is verstandig om er ook niet te veel tegelijk van te eten. Eten je kinderen geregeld de gedroogde vruchten, geef dan extra aandacht aan het gebit. Omdat de vruchten nogal plakkerig zijn ontstaan er sneller gaatjes in het gebit.