Herman van Boeyen

Leuke Tips

Locatie fotoshoot locatie industrieel

1 min gelezen
fotoshoot locaties industrieel

Wanneer je een fotoshoot gaat houden is de achtergrond van de desbetreffende shoot erg belangrijk. Deze kan namelijk essentieel zijn voor het afgeven van een bepaalde sfeer. Het is dan ook erg interessant om de mensen of voorwerpen die uiteindelijk centraal staan in de shoot af te stemmen met de achtergrond. Zodat deze wel of niet passend zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een industriële sfeer aan je shoot wilt geven ga je op zoek naar fotoshoot locaties industrieel die deze sfeer goed afgeeft. Waar je bijvoorbeeld voor een warme huiselijke sfeer heel anders aan de slag zal gaan. 

fotoshoot locaties industrieel

Wat voor shoot ga je maken?

Om dus te kijken naar de locatie en dus de achtergrond waar je de shoot gaat houden is het belangrijk om te kijken wat voor soort shoot je gaat maken. Bij een shoot voor een trouwkoppel zul je bijvoorbeeld al snel voor een natuurlijke achtergrond gaan waar veel bloemen in voorkomen. 

Grootte van de locaties

De grootte van de locaties kan ook essentieel zijn. Dit heeft alles te maken met hoeveel je in beeld kunt laten zien. Wanneer je in een hele kleine locatie shoot zal de achtergrond ook veel minder gezichtsveld laten zien. Soms is dit precies wat je wilt, maar soms zal dit het doel van de foto verpesten.