Herman van Boeyen

Leuke Tips

De belangrijkste voordelen van continu led licht

1 min gelezen
Licht

Als je mooie foto’s wilt maken, is de verlichting natuurlijk ontzettend belangrijk. Veel fotografen werken met gewoon flitslicht. Je kunt echter ook kiezen voor continu led licht, zoals Rotolight led lights. Maar is dit voor jou ook een aanrader? Hieronder leggen wij je uit wat de drie belangrijkste voordelen van continu led licht zijn.

Voordeel 1: Led verlichting verbruikt minder stroom

Het eerste belangrijke voordeel van het werken met continu led licht is dat deze lampen minder stroom verbruiken dan flitslampen. Als je op een locatie werkt waar geen stroom beschikbaar is, kan dit ontzettend handig zijn. De generator zal dan namelijk minder snel leeg zijn.

Voordeel 2: Je kunt sneller achter elkaar schieten

Daarnaast heeft het werken met continu led licht nog een ander voordeel: je kunt sneller achter elkaar schieten dan met flitslampen. Dat komt doordat je niet steeds hoeft te wachten tot het flitslicht weer geladen is. Voornamelijk bij het schieten van een serie foto’s komt dit goed van pas.

Voordeel 3: Je modellen knipperen minder met hun ogen

Het is natuurlijk jammer als je een aantal mooie foto’s van je shoot moet verwijderen, omdat je modellen hier met hun ogen dicht op staan. Dit zal minder vaak voorkomen met continu led licht, omdat je modellen dan niet vanwege een flits met hun ogen knipperen.