Herman van Boeyen

Leuke Tips

Zo maak je van je huis een fijne werkplek

2 min gelezen

Door het wereldwijd heersende Corona virus werken er momenteel ontzettend veel mensen thuis. Gezien jij dit artikel momenteel leest is de kans groot dat dat ook voor jou geldt. De één vindt het heerlijk om thuis te werken, terwijl een ander het liefst weer iedere dag op kantoor zou zitten. Ongeacht bij welke categorie je hoort is het belangrijk om thuis een goede werkplek te hebben. We geven je daar dan ook graag wat tips voor. Bekijk ze hieronder!

Een goede bureaustoel

Vitra bureaustoelen of één van de vele andere, comfortabele opties, zijn een hele goede start. Je zit- en dus werkhouding is ontzettend belangrijk voor een productieve en verantwoorde werkdag. Je werkgever is zelfs verplicht om jou van een goede zitmogelijkheid te voorzien wanneer je die zelf niet hebt! Vraag hier eventueel dus naar bij je werkgever.

Een zit-sta bureau

Wanneer je echt een goede werkplek wilt creëren raden we je aan om een zit-sta-bureau aan te schaffen. Hiermee kun je, zoals de naam waarschijnlijk al deed vermoeden, zowel zittend als staand comfortabel werken. Staand werken heeft vele voordelen, maar zitten is soms ook wel prettig. Met een zit-sta bureau zijn beiden mogelijk.

Planten

Het is algemeen bekend dat planten goed zijn voor ons als mensen. Het geeft ons een idee van buiten in de natuur zijn, de lucht wordt gezuiverd en ze ruiken vaak ook nog eens heerlijk. Daarnaast zit er dan meteen wat kleur in de ruimte! Zet dus zoveel mogelijk plantjes neer wanneer je thuis werkt.

Frisse lucht

Frisse lucht is erg belangrijk. Zo blijf je goed wakker, zit je lekker in je vel en voel je je geen kluizenaar ondanks het feit dat je erg veel thuis bent. Zet dus regelmatig even het raam open! Dan komt het helemaal goed.