Herman van Boeyen

Leuke Tips

Wat is een herbestemming architect en wat doet hij of zij?

1 min gelezen
herbestemming architect

Sommige steden hebben te maken met leegstand. Dat geldt voor vrijwel elke stad in ons land maar de ene stad is harder getroffen dan de ander. Al die leegstaande panden is niet goed voor een stad en dan wordt soms een herbestemming architect ingeschakeld. Wat zo’n architect precies doet en waarom? Dat ontdek je hier.

herbestemming architect

Nieuw leven in een pand blazen

Een herbestemming architect wordt ingeschakeld als er ergens een plek is die toe is aan nieuw leven. De architect herbestemming zoekt naar kansen en mogelijkheden om leegstaande gebouwen te reanimeren. Het gebouw dat bijvoorbeeld over specifieke kenmerken beschikt of ondergeschikt is aan een bestemmingsplan dat een functiewijziging niet toestaat, maakt het herbestemmen van een gebouw soms tot een lastige klus. Denk bijvoorbeeld aan een pand dat ooit gebouwd is om een bioscoop te zijn. Daar appartementen van maken, is een ontzettend lastige klus. Daarvoor kun je de expertise van een herbestemming architect voor inschakelen. Hij of zij is gespecialiseerd in hoe je een gebouw een nieuwe functie geeft. 

Een bepaalde functie

Elk gebouw wordt namelijk gemaakt met een bepaalde functie in gedachten. Dat kan wonen zijn, of entertainment zoals een bioscoop. Het kan ook een kantoorpand zijn.