Herman van Boeyen

Leuke Tips

Vliegengordijnen onmisbaar

2 min gelezen

Vliegengordijnen zijn heel efficiënt en bijna onmisbaar, vooral in de zomer. Voor een lage prijs ben je optimaal beschermd tegen insecten die je huis in willen kruipen. Een vliegengordijn is bovendien diervriendelijk. Vaak vinden mensen een vliegengordijn ook leuk om te zien en kan het ook een praktische oplossing zijn als je twee ruimten wilt scheiden. Ben je op zoek naar een vliegengordijnen specialist? Lees dan verder.

Soorten en maten vliegengordijnen


Vliegengordijnen zijn beschikbaar in allerlei kleuren, maten en zijn gemaakt van verschillende materialen. Ook kun je kiezen voor een gordijn met een mooi patroon en voor een gordijn wat echt bij je past. Voor iedereen is er dus een vliegengordijn te vinden wat bij zijn of haar interieur past. De gordijnen zijn perfect voor bijvoorbeeld de achterdeur of voordeur van je woning maar kunnen ook prima passen in een caravan of andere deuropeningen. Je kunt vliegengordijnen, draadjesgordijnen en andere soorten gordijnen bestellen. De standaard hulzengordijnen en het PVC vliegengordijn zijn van goede kwaliteit en gaan gemiddeld acht tot wel tien jaar mee. Met deze gordijnen kun je eenvoudig vele insecten buiten de deur houden. De gordijnen zijn makkelijk te monterenen kun je zowel in als op het kozijn monteren. De deurgordijnen zijn bovendien goed schoon te houden. 

De magneet


Vliegengordijn magneet is een handig vliegengordijn wat vanzelf sluit na het doorlopen en laat ook veel licht door. Het gordijn is van goede kwaliteit en heeft een materiaaldikte van 60 gram m2. Je kan dit gordijn ook bestellen in schuifpui formaat en deze zijn te bevestigen zonder te hoeven boren of schroeven te gebruiken. Wel kun je het gordijn alleen op het kozijn bevestigen, wat weer niet het geval is bij een ander soort gordijn. 

Wil je graag zelf klussen?

Het is ook mogelijk om zelf je eigen vlieggordijn in elkaar te zetten aan de hand van een doe-het-zelf of een kant-en-klaar pakket. Wanneer je kiest voor een doe-het-zelf pakket krijg je een bevestigingsstrip, (halve) haken, (halve) hulzen, ophanghaken, schroeven en een handleiding zodat je het gordijn zelf in elkaar kunt zetten.