Herman van Boeyen

Leuke Tips

Verschillende functies in de zorg

2 min gelezen

Zou je graag in de zorg willen werken, maar weet je niet zo goed hoe of waar je de juiste baan voor jou kunt vinden? We helpen je daar graag een handje bij, want de zorg kan altijd meer personeel gebruiken. Bovendien is het een super leuke sector om te werken, dus helpen we je eigenlijk om meerdere redenen graag op weg. Daarom kun je hieronder enkele verschillende zorgfuncties terugvinden om je een idee te geven van de mogelijkheden. Er zijn namelijk honderden verschillende functies in de zorg! Bekijk ze snel.

Een baan vinden via een detacheerder

Een goede optie is om via een detacheerder binnen de zorg en overheid te gaan werken bij de overheid in een zorg gerelateerde functie. Welke functie dat wordt hangt af van jou en je voorkeuren, maar de kans op het vinden van een leuke baan is in dit geval in ieder geval vrij groot!

Fysiotherapie

Met goede fysiotherapie zorg je ervoor dat je mensen helpt die moeite hebben met bewegen, moeten revalideren of andere uitdagingen met betrekking tot het functioneren van hun spieren en gewrichten hebben. Super dankbaar werk dus!

Arts of dokter

De klassieke functie van arts of dokter is nog altijd begeerd en gewild. Je helpt mensen bij uiteenlopende ziektebeelden en maakt hen weer beter. Dat is nog eens zorg verlenen.

Thuiszorg

Hoewel het werk van artsen en doctoren cruciaal zijn er ook op vele andere niveaus verzorgers nodig. Een belangrijke daarvan is de thuiszorg, waarbij mensen worden geholpen die niet zo goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. Een eveneens ontzettend eerzame en dankbare functie.

Assisterende functies

Wil je graag in de zorg werken, maar passen de bovenstaande functies niet bij je? Dan kun je altijd nog ondersteunend werk verrichten. Denk aan klusjes in het ziekenhuis of eten maken bij een instelling. Opties genoeg!