Herman van Boeyen

Leuke Tips

Verschillende begrijpend lezen groep 7 oefeningen voor je kind

1 min gelezen
begrijpend lezen groep 7 oefeningen

In groep 7 wordt er veel van je verwacht. De stof wordt moeilijker en je krijgt meer huiswerk en leerwerk opgegeven. Veel kinderen vinden groep 7 het lastigste jaar van de basisschool en veel kinderen vragen dan ook om hulp bij verschillende vakken. Daarom kan het slim zijn om Begrijpend lezen groep 7 oefeningen voor je kind te regelen. De leraren en leraressen doen hun best om zoveel mogelijk kinderen te helpen, maar ze kunnen niet iedereen persoonlijke hulp geven. 

begrijpend lezen groep 7 oefeningen

Begrijpend lezen

Begrijpend lezen is op de basisschool samen met rekenen het moeilijkste vak om de kinderen te leren. Ze vinden het lastig om de teksten te begrijpen en veel moeilijke woorden kennen ze nog niet. Er zijn wel veel online hulpmiddelen te vinden die de kinderen kunnen helpen met begrijpend lezen. LeesMees is hier een voorbeeld van en dit is een online training die kinderen helpt hun niveau van begrijpend lezen te verbeteren. Het is gericht op verschillende taalonderdelen waarmee de kinderen zich verder kunnen ontwikkelen.

Rekenen

Samen met begrijpend lezen wordt rekenen op de basisschool als het moeilijkste vak gezien. Ze vinden het heel lastig om de opdrachten te begrijpen en de sommen uit te rekenen. In de klas wordt er veel tijd aan besteed, maar die tijd is alsnog te weinig. Er zijn wel online hulpmiddelen te vinden die kinderen helpen met rekenen, Squla is hier een voorbeeld van. Dit is een online platform die kinderen op een leuke, maar leerzame manier rekenen leert.