Herman van Boeyen

Leuke Tips

Tips voor het kopen van een nieuwe auto

2 min gelezen

Een nieuwe auto kopen doe je niet zomaar. Het is best een grote aankoop waar je van te voren goed over na moet denken. Veel mensen kopen een auto tweedehands. Dan moet je vooral zeker weten dat je de auto koopt van een goede aanbieder. Ook bij het kopen van een spiksplinternieuwe auto moet je zeker weten dat je er goed aan doet. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kopen van een nieuwe auto? Wij leggen het je graag uit.

Oriënteren

Voordat je enthousiast naar de autodealer rent is het goed om je eerst even goed te verdiepen. Denk na over wat voor auto je wilt en waar deze aan moet voldoen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van waar je de auto voor gaat gebruiken. Ga je alleen maar korte afstanden rijden? Dan zal de auto minder luxe voorzieningen hoeven hebben dan wanneer je lange afstanden gaat rijden. In dat geval wil je waarschijnlijk minder kilometers op de teller, een goede airconditioning en wellicht een ruime achterbank voor als je kinderen of andere mensen mee wilt vervoeren. Verder is het goed om je te verdiepen in het automerk. Welke zijn goed en welke staan minder goed aangeschreven? Zo kom je er vanzelf achter of bepaalde typen auto’s veel voorkomende problemen hebben.

Waar op letten?

Als je eenmaal een goede auto op het oog hebt is het tijd om de beste aanbieder te kiezen. Wil je bijvoorbeeld de auto tweedehands kopen? Ga dan langs bij een garage en vraag naar wat zij nog hebben staan. Je kunt ook websites zoals Marktplaats proberen, maar hier ben je zelf verantwoordelijk voor als het een miskoop blijkt te zijn. Soms kun je ergens een goedkope auto scoren, maar blijkt dat onderdelen van de auto niet compleet zijn of beschadigd. In principe is dit niet erg, aangezien veel onderdelen los te koop zijn. Overweeg dus voor jezelf of je dit er voor over hebt. Zo kun je bijvoorbeeld los automatten kopen. Als deze er niet bij zitten, is het dus geen reden om de auto niet te kopen. Hiernaast vind je het misschien al een fijn idee om eigen automatten aan te schaffen die helemaal nieuw en fris zijn. Let er wel op dat er automatten mét en zonder hakplaat verkrijgbaar zijn. Dit ligt er aan bij welke stoel je de automat gaat neerleggen.