Herman van Boeyen

Leuke Tips

Terug naar de basis: schrijven met een pen

2 min gelezen

De laatste tien jaar lijkt het alsof de pen is ingewisseld voor het toetsenbord, maar schrijven met een pen heeft een onvervangbare charme. Door te schrijven met een pen creëer je een moment van rust voor jezelf. Met een pen heb je meer creatieve vrijheid dan wanneer je alles opschrijft in een tekstverwerker op je laptop of je telefoon. Iets doorkrassen, omcirkelen of onderstrepen met een pen geeft een heel ander gevoel dan wanneer je op de backspace toets drukt op je toetsenbord. Je kunt eenvoudig een vulpen kopen online samen met een parker pen vulling. Kijk ook eens op de mont blanc webshop. Wil je weten wat voor andere pennen je kunt kiezen? Kijk eens bij Lamy Netherlands, of misschien is de waterman expert pen is voor jou. 

Wat is leuker dan een handgeschreven brief

Door te schrijven met een pen in jouw unieke handschrift wordt een boodschap voor de andere persoon nog persoonlijker. Het is gemakkelijk om een e-mail te sturen, maar juist daarom is een handgeschreven brief bijzonder om te ontvangen. Een handgeschreven brief is authentiek en dat zal iemand langer bijblijven dan een e-mail. Dus heb je een boodschap voor een persoon die bijzonder voor je is? Schrijf dan een brief. Je kunt een brief schrijven aan een geliefde, een bijzonder familielid of een goede vriend of vriendin. Er zijn allerlei redenen waarom een brief schijven een goed idee is. Als je bijvoorbeeld op reis bent is het heel leuk om een brief te schrijven met een mooie vulpen. Als je iets schrijft met de hand neem je meer de tijd dan wanneer je snel een e-mail typt. Ook is het een leuk idee om een brief te schrijven voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijk of jubileum. 

Schrijven met een mooie pen of het toetsenbord?

Iedereen heeft een uniek handschrift en dat is niet meer zichtbaar als je een tekstverwerker gebruikt. Een handgeschreven bericht zal daarom warmer en persoonlijker overkomen dan een e-mail. Het voordeel van schrijven op papier is dat je minder afgeleid raakt door de notificaties op je telefoon en het is zo verleidelijk om andere dingen te gaan doen op je laptop terwijl je op dat moment eigenlijk wil schrijven. Als je schrijft op papier gun je jezelf meer rust. 

Maak van schrijven een ontspannen bezigheid  

Bij een mooie pen hoort een mooi notitieboek. Het voordeel van een notitieboek is dat je hem overal gemakkelijk mee naartoe kunt nemen. Een notitieboek hoeft niet meer ruimte in te nemen dan een laptop en dat is heel handig op reis. Van een goede pen heb je lang plezier, want ze zijn navulbaar. Kies een mooie pen om optimaal te kunnen genieten van jouw schrijfmoment.