Herman van Boeyen

Leuke Tips

Mdf kraal plinten kopen: waar doe je dat en wat zijn het eigenlijk?

1 min gelezen
mdf kraal plinten kopen

Mdf kraal plinten kopen kan tegenwoordig op verschillende plekken. Je wil echter natuurlijk graag kwaliteit. Hoe vind je die? En wat zijn kraalplinten nu eigenlijk? Je ontdekt het allemaal hier.

De kraal plint

Kraal plinten danken de naam aan de bijzondere kraalvormige ronding die bovenop de plint zit. Vroeger was dit hartstikke hip. Je ziet het dan ook veel in oude huizen uit de jaren 30. Toen was dit helemaal de mode. Het is nu volledig herontdekt en ze worden dan ook weer veelvuldig gemaakt. Een landelijk interieur kun je echt verrijken met deze bijzondere plinten. Ze worden nu echter gemaakt van mdf.

mdf kraal plinten kopen

Wat is mdf?

Mdf is een zeer bijzonder materiaal. De afkorting staat voor medium-density fibreboard. Het heeft een middelhoge dichtheid en is een stevig materiaal dat dus onder andere wordt gebruikt voor het maken van plinten. Mdf zien we echter ook in andere vormen terugkomen, ook in het interieur. Je kunt mdf heel gemakkelijk frezen, zagen, schuren, boren en er nog veel meer mee doen. Het is dan ook niet gek dat dit materiaal inmiddels ook voor die bijzondere kraal plinten wordt gebruikt. Het maakt ze immers extra stevig en betrouwbaar.