Herman van Boeyen

Leuke Tips

Kleine keuken inrichten: 3 handige tips

1 min gelezen
maatwerk keukens

Helaas is de ruimte die je als keuken gaat gebruiken in je woning nogal klein. Je kunt dan een keuze maken tussen verschillende maatwerk keukens, maar soms is het beter en leuker om een kleine keuken zelf in te richten. Hoe zorg je er nu voor dat je genoeg ruimte hebt in je kleine keuken? Hieronder vind je drie handige tips.

maatwerk keukens

Tip 1: Werk de apparaten weg

Een kleine keuken oogt al snel chaotisch en daardoor ook voller en minder ruim. Om ervoor te zorgen dat je keuken minder chaotisch oogt, kun je de apparaten het beste wegwerken in keukenkastjes.

Tip 2: Koop magnetische kruidenpotjes

Je weet misschien al dat je jouw messenset of bestek aan een stuk magneet aan de muur kan hangen. Maar weet je ook dat dit met kruidenpotjes kan? Er zijn speciale magnetische kruidenpotjes te vinden die je zo aan een magneet aan de muur kunt hangen. Daarmee bespaar je heel wat ruimte in je keukenkastjes.

maatwerk keukens

Tip 3: Gebruik de binnenzijden van je keukenkastdeurtjes

Een simpele manier om meer ruimte te creëren in je kleine keuken is door ook de binnenzijdes van je keukenkastdeurtjes te gebruiken. Hang hier bijvoorbeeld je rol aluminiumfolie aan op of plaats een haakje voor het ophangen van je theedoek.