Herman van Boeyen

Leuke Tips

Je inloopmatten schoonmaken is slim

1 min gelezen
inloopmat schoonmaken

Een deurmat is een mat die meestal klein en rechthoekig is. Hier kan men de schoenen op vegen bij binnenkomst of bij vertrek. In de westerse culturen vinden we het heel normaal om overal met schoenen aan naar binnen te lopen. Waar dit bij veel andere culturen tegenovergesteld is. Hier is het gebruikelijk de schoenen bij binnenkomst uit te doen. Matten van vooral katoen zijn vaak inloopmatten. En deze zijn niet altijd even makkelijk wasbaar. Inloopmatten schoonmaken is dan ook verschillend. Sommige zijn handwasbaar en andere moeten in een machine worden schoongemaakt.

inloopmat schoonmaken

Wat voor matten zijn er?

Zoals eerder benoemd kent men verschillende soorten matten. Zoals de droogloopmat, ook wel de inloopmat genoemd. Deze  zorgt ervoor dat de voeten in huis worden drooggelopen. We kennen ook de schoonloopmatten. Deze houd een heel groot gedeelte van het vuil dat vanaf buiten naar binnen wordt genomen tegen en zorgt ervoor dat je ruimte dus mooi schoon blijft. Dit kan dus ook schoonmaakkosten schelen.

Thuisgevoel

Voor veel mensen is een mat ook een soort thuisgevoel. Er zijn veel matten met woorden als “home” of “welcome” erop. Mensen vinden het fijn deze neer te leggen omdat dit ze een warm thuisgevoel geeft. Dit laat dus zien dat matten naast hun functie ook decoratief kunnen zijn.