Herman van Boeyen

Leuke Tips

Houd hier rekening mee als je een huis gaat bouwen of verbouwen

2 min gelezen
Bouwconsult

Ben je van plan om een huis te laten bouwen? Of ga je eigenhandig een huis bouwen? Het kan natuurlijk ook dat je je huidige huis gaat verbouwen. Het is natuurlijk niet zomaar mogelijk om van start te gaan met bouwen of verbouwen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook is het slim om er een specialist bij te betrekken voor bouwadvies. Boers advies adviseert, begeleidt en ontwerpt. Kom in dit artikel meer te weten over bouwkundige keuringen en over het belang van brandveiligheid. 

Bouwtekening maken

Ben je van plan om een huis te laten bouwen of zelf te gaan bouwen? Het is belangrijk dat je dan een bouwtekening maakt of laat maken. Waar bestaat een bouwtekening uit? Vermeld bij de bouwtekening of het gaat om een voorlopig ontwerp of een definitief ontwerp. Een bouwtekening is een gedetailleerde tekening van hoe je graag wilt dat jouw huis of uitbouw eruit komt te zien. 

Bouwconsult

Boers advies geeft advies over kleine en grote bouwkundige problemen. Zo kun je terecht bij Boers advies terecht als je een lekkage hebt of als je van twee slaapkamers 1 kamer wilt maken. Boers advies geeft graag een gratis en vrijblijvend bouwconsult. 

Bouwkundige keuringen

Als je een bouwkundige keuring laat uitvoeren voor je huis dan mag je verwachten dat er op verschillende zaken wordt gelet. In een bouwkundige keuring wordt vaak gelet op de fundering, riolering, vloeren, plafonds, muren, metselwerk, constructie, trappen en de conditie van het dak. 

Brandveiligheid van de woning

Het kan zijn dat je de brandveiligheid van je woning wilt verbeteren. Je kunt dan een aantal dingen doen. Allereerst kun je een expert vragen om te kijken waar de verbeterpunten liggen. Maar er zijn ook een aantal zaken die de brandveiligheid verhogen. Je kunt rookmelders plaatsen om ervoor te zorgen dat wanneer er brand ontstaat het alarm gaat. De alarmcentrale kan dan snel checken of er echt brand is door jou te bellen. Vervolgens kunnen ze eventueel een brandweerauto sturen om te blussen. Het is ook goed om een brandblusser in huis te hebben om een opkomende brand de kiem in de smoren.