Herman van Boeyen

Leuke Tips

Hoelang gaat een opzetzwembad mee?

2 min gelezen
zwembad pomp

Een opzetzwembad is een populaire optie voor veel mensen om in de zomer even lekker af te kunnen koelen. Natuurlijk is het mogelijk om elk jaar een nieuwe te kopen maar veel liever gaat jouw zwembad natuurlijk jaren mee. Een Zwembad kopen doe je namelijk het liefst niet elk jaar. Er zijn een aantal dingen waar jij rekening mee kan houden om de levensduur van jouw opzetzwembad te vergroten. We bespreken een aantal dingen die van invloed zijn op de levensduur van jouw zwembad en geven een aantal tips om deze levensduur te verlengen. Lees snel verder en voorkom dat jouw opzetzwembad binnen de kortste keren stuk is.

De invloed van het gebruik op de levensduur

De levensduur van een Opzet zwembad is uiteraard afhankelijk van hoe intensief jij deze gebruikt.  Wanneer het zwembad maar een paar dagen per jaar buiten komt te staan en hij de rest van het jaar veilig opgeborgen staat zal deze lang mee gaan. Uiteraard is dit vaak niet het geval en zal een zwembad eerder de hele zomer buiten staan. Niemand heeft ten slotte zin om dit zwembad een aantal keer op te moeten zetten. Wel moet je er dus rekening mee houden dat hoe meer het zwembad gebruikt wordt hoe korter de levensduur zal zijn. Dit hoeft niet erg te zijn, dat betekent dat het zwembad intensief gebruikt is.

Tips om de levensduur van je opzetzwembad te verlengen

Gelukkig zijn er een aantal dingen die jij kunt doen om de levensduur van je opzetzwembad te verlengen. Om te beginnen moet je goed overwegen in welke omgeving je het zwembad neerzet. Een zwembad gaat bijvoorbeeld vaak langer mee wanneer deze op het gras staat in plaats van op te tegels. Zo beschadigt het zwembad minder snel. Daarnaast is het handig, ongeacht de ondergrond, om een groot zeil te plaatsen onder het zwembad die eventuele scherpe dingen opvangt zodat het zwembad niet lek gaat. Denk over deze dingen na en verleng de levensduur van je zwembad.