Herman van Boeyen

Leuke Tips

Hier wordt hardhout voor gebruikt

2 min gelezen

Hout wordt al eeuwenlang ingezet voor een grote variëteit aan toepassingen en oplossingen. De afgelopen jaren is hardhout erg populair geworden. Maar, wat zijn dan de voordelen van hardhout en wat maakt men er allemaal van? Nou, de voordelen zitten vooral in het feit dat het ontzettend lang meegaat en bijzonder sterk is. Je begrijpt daarom waarschijnlijk ook meteen waarom het voor de volgende producten wordt gebruikt.

Schuttingen

Zowel hardhouten schuttingpalen als de schuttingen zelf komen we in de Nederlandse achtertuinen veelvuldig tegen. We vinden het heel normaal om onze tuinen van elkaar te scheiden, zeker wanneer je je bedenkt dat veel Nederlanders in een rijtjeshuis wonen en hun tuinen dus direct aan elkaar grenzen. Zo behouden zij een stukje privacy en is een tuin echt van henzelf.

Steigers

Bankirai hardhout is één van de vele soorten hardhout die men vaak gebruikt om stijgers van te maken. Dat komt omdat het niet alleen een mooie houtsoort is, maar ook nog eens een extra duurzame. Daarmee bedoelen we dat dit hout uiteindelijk nog sterker is en langer meegaat dan vele andere soorten hardhout.

Tuinmeubels

Ook tuinmeubels worden vaak van hardhout gemaakt. Men vind het prettig dat deze zo lang meegaan en zo stevig zijn, ook al staan ze buiten in weer en wind. Hardhouten tuinmeubels hoeven ’s winters vaak niet binnen te staan en hebben maar één keer per jaar onderhoud nodig. Ideaal dus!

Vloeren

Hardhout is populair in de buitenruimte, maar wordt ook binnen steeds vaker ingezet. Verschillende soorten hardhout zijn namelijk ook uitermate geschikt als vloer voor in de woonkamer. Het is dan alleen wel heel erg belangrijk dat deze vloer goed wordt geschuurd zodat je er geen splinters van krijgt wanneer je zonder schoeisel over de vloer loopt. Dat geeft echter niet, want de vloer moet voor het lakken toch geschuurd worden!