Herman van Boeyen

Leuke Tips

Het dragen van zwarte mondkapjes tijdens corona

2 min gelezen

Ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken: sneltesten voor corona of het dragen van mondkapjes. Sinds maart 2020 is het coronavirus toegeslagen in Nederland. Het virus was al bekend in andere landen van Europa, maar al snel was het ook in Nederland. Waar ze in het begin nog niet zo goed wisten wat ze er mee aan moesten, werden er later steeds meer maatregelen toegepast. Ook het testen werd niet veel gedaan, waardoor het een onduidelijk virus bleef. Nu een jaar later is dit wel anders en zijn er middelen en maatregelen die niet meer weg te denken zijn. Zo draagt iedereen voortaan bijvoorbeeld zwarte mondkapjes en worden er duizenden sneltests voor corona gedaan. In dit artikel wordt hierover meer informatie gegeven. Lees dus snel verder!

Blijf gezond door sneltest corona en het dragen van zwarte mondkapjes

Meer dan een miljoen mensen hebben het virus inmiddels gehad. Dit aantal kan nog veel hoger liggen, want er zijn ook niet geregistreerde gevallen omdat ze niet getest zijn. Je wil natuurlijk zo ver mogelijk uit de buurt blijven van het virus en het virus buiten huis houden. Om de volgende reden is het dragen van zwarte mondkapjes en het doen van sneltest corona een belangrijk middel om er zo min mogelijk last van te krijgen:

  • bescherming voor jezelf en anderen
  • minder verspreiding
  • snel resultaat

Allereerst bescherm je jezelf, maar ook anderen met het dragen van zwarte mondkapjes. Ze filteren de virusdeeltjes waardoor de kans kleiner is dat jezelf of anderen besmet. Daarnaast weet je door te testen of je corona hebt. Wanneer er een positieve uitslag komt, moet je verplicht in quarantaine waardoor het verspreiden van het virus beperkt wordt. Tenslotte weet je door een sneltest bijna meteen de uitslag. Hierdoor hoef je niet lang in spanning te wachten en kan je bij een negatieve uitslag meteen weer aan het werk.

Blijf gezond en bescherm jezelf

Het virus kun je overal oplopen. Denk aan de karretjes bij de supermarkt, de handvatten bij het tanken, de pinautomaat bij de bakker en ga zo maar door. Echter kun je er zelf wel zo veel mogelijk aan doen om het zo lang mogelijk buiten het huis te houden. Heel vaak je handen wassen is hierin erg belangrijk. Maar het dragen van zwarte mondkapjes is dus ook een belangrijke maatregel die daadwerkelijk effect heeft. Het is ook zeker niet raar om het te dragen, want heel het land loop er mee rond. Ook is het belangrijk dat je bij klachten meteen gaat testen. Met een sneltest corona krijg je direct de uitslag, waardoor je niet langer thuis hoeft te blijven bij een negatieve uitslag. Zorg goed voor jezelf en anderen en neem hierin je verantwoordelijkheid.