Herman van Boeyen

Leuke Tips

Het belang van credit management optimaliseren

1 min gelezen

Wat voor bedrijf je ook hebt of voor welk bedrijf je ook werkt, klein of groot, geldstromen zijn van belang. Bij geldstromen speelt debiteurenbeheer een rol, maar je kunt nog verder gaan. Door je credit management te optimaliseren. Debiteurenbeheer hoort hierbij, maar credit management gaat verder dan dat. Ieder bedrijf kan profiteren van het credit management optimaliseren. Of je nu startend of gevestigd bent, groot of klein en in welke branche dan ook. Je leest er hier meer over.

De basisonderdelen van credit management

Er zijn drie onderdelen van belang voor credit management en dus ook voor de optimalisatie daarvan. Dit zijn kredietinformatie, incasso en natuurlijk debiteurenbeheer. Kredietinformatie is van belang om kredietrisico’s zo veel mogelijk in te perken en beperkt te houden. In de categorie incasso liggen kansen om je betalingstermijnen te verkorten. Dit is weer van belang voor je geldstromen. Die komen aan bod in het debiteurenbeheer. Stabiele geldstromen zorgen ervoor dat je je cashflow vergroten kunt. Samen maken deze onderdelen het credit management.

Training volgen

Je credit management optimaliseren kun je doen door bijvoorbeeld een training te volgen bij cbmk. Je kunt hier zelf naar toe gaan of iemand van je bedrijf naartoe sturen. Het is ook mogelijk om als team de credit management training te volgen. De training duurt maar één dag. Daarbij hoort een lunch die is inbegrepen in de kosten voor de training. Je kunt meer te weten komen over credit management optimalisatie en de credit management training door deze pagina te bezoeken.