Herman van Boeyen

Leuke Tips

Desinfectie apparaat aanschaffen

1 min gelezen
desinfectieapparaat

Er zijn zoveel bacteriën te vinden op oppervlaktes, apparatuur en voorwerpen dat veel mensen het desinfecteren geen nut vinden hebben. Ze vinden dat het toch niet bij te houden is en dat bacteriën zich toch wel gaan verspreiden, of je desinfecteert of niet. Ze hebben misschien wel een punt, bacteriën verspreiden zich sowieso, maar ze zitten compleet fout, want desinfecteren heeft weldegelijk nut. Een desinfectie apparaat koop je online. 

desinfectie apparaat kopen

Broeikas van bacteriën

Tegenwoordig zijn er natuurlijk erg veel verschillende soorten apparatuur. Bijna iedereen heeft een smartphone, veel jongeren hebben een Xbox of een PlayStation en bijna iedereen heeft een computer. Op deze apparaten leven een hoop bacteriën. Op een vierkante centimeter van een smartphone leven 2000 tot 4000 bacteriën en hoe vaak speelt een vriend van je op jouw game controller? Apparaten desinfecteren wordt vaak vergeten, terwijl dit een erg belangrijk aspect is bij de bestrijding van micro-organismen en bacteriën.

Wat is desinfectie?

Desinfectie is in een notendop het grondig reinigen van bijvoorbeeld oppervlaktes of apparaten. Als je desinfecteert, dood je bacteriën en micro-organismen op een thermische of chemische manier. De bacteriën worden zo gereduceerd tot een aanvaardbaar niveau. Niets is zo schoon als het lijkt, want je kunt deze bacteriën en micro-organismen niet zien met het menselijke zicht. Vaak lijkt iets schoon, maar leven er duizenden bacteriën op. Met desinfectie creëer je een veilige en gezonde omgeving voor jezelf en voor anderen.