Herman van Boeyen

Leuke Tips

De mooiste hek voor jouw balkon!

2 min gelezen

Als je een huis of appartement koopt dan kan het vaak voorkomen dat het balkon niet is uitgerust met een hek. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk en je wilt zo snel mogelijk een hek hebben om je te beschermen als je lekker wilt uitrusten op je balkon.

Maar balkon hekwerken kiezen is een erg belangrijke keuze als je de uiterlijk van je huis erg belangrijk vindt. De hek kan je balkon echt maken, of erg laten falen. Met de diverse keuzes die je nu hebt kan het moeilijk zijn om de perfecte hek te vinden voor jouw balkon. Daarom geven wij wat aanbevelingen om die keuze net wat makkelijker te maken.

Voor een moderne look, kies voor glas!

Een van de beste balkon hekwerken voor wanneer je een modern huis hebt zijn de glazen hekken. Deze glashekken geven je huis een erg open gevoel en geven je balkon een echt modern gevoel. Je kan door de glazen wanden kijken om beter de natuur in te kijken. Ook kan je er zeker van zijn dat de glashekken stevig blijven en niet snel kapot gaan.

Ook kan je wanneer je een klein balkon hebt kiezen voor een glazen frans balkon.

Een glazen frans balkon is zeker erg voordelig als je veel lichtinval in je huis wilt hebben. Ook krijg je veel buitenlucht binnen en kan je de balkondeuren open houden. En ondanks het kleine formaat zijn de franse balkons echte blikvangers.

De hekken die altijd toepasbaar zijn voor jouw balkon

Het kan voorkomen dat jouw balkon misschien een rare vorm heeft. In dit geval is de variatie in het aantal mogelijke hekken wat lager. Maar dat betekent niet dat je een lelijke hek moet halen, integendeel heb je nog steeds erg veel keuze.

De bekendste hek die op veel manieren toe te passen is, is de spijlen hek. Bij deze soort hek wordt er gebruik gemaakt van ronde spijlen op een aluminium systeem baluster. 

Het goede aan deze soort hek is dat hij op vrijwel alle soorten balkons te gebruiken is, wat niet het geval is bij bijvoorbeeld glashekken. Ook komt deze soort hek in een erg groot aantal kleuren waardoor je zeker een kan vinden die bij jouw balkon past.