Herman van Boeyen

Leuke Tips

Houten overkapping plaatsen: 2 tips

1 min gelezen
houten overkapping

Het lijkt je een leuk idee om een mooie houten overkapping te plaatsen in je tuin. Hier kun je heerlijk onder zitten met vrienden of familie en je kunt hier wat spullen onder opbergen. Maar waar moet je nu precies op letten bij het plaatsen  van een houten overkapping in je tuin? Hieronder vind je drie handige tips.

houten overkapping

Tip 1: Denk goed na over de plaats

Voordat je een houten overkapping gaat plaatsen, is het van belang om eerst goed te kijken naar de plaats waar je hem wilt zetten. Dit hangt natuurlijk af van de grootte van de houten overkapping en de ruimte die je hebt, maar ook de stand van de zon en de indeling van de rest van je tuin moet je hierin meenemen. Kijk ook waar de schaduw van de overkapping komt en zorg ervoor dat het niet ten nadele is op de lichtinval van je huis.

houten overkapping

Tip 2: Laat klimop op je overkapping groeien

Een houten overkapping kan je tuin helemaal afmaken, maar het is wel mooi als het goed past bij de rest van je tuin. Om het wat meer één geheel te maken en je overkapping een natuurlijke uitstraling te geven, kun je ervoor kiezen om klimop op je overkapping te laten groeien.

Meer verhalen