Herman van Boeyen

Leuke Tips

Fitness in Arnhem: wat is dat eigenlijk?

1 min gelezen
fitness arnhem

Wie in Arnhem woont en graag meer wil bewegen heeft een vrij breed aanbod aan fitness in Arnhem om uit te kiezen. Soms kan het op sportscholen maar er zijn ook fitnesslessen in andere bewegingscentra. Maar wat is nu eigenlijk precies fitness?

Wat is fitness?

Fitness is eigenlijk een heel brede term in de wereld van sport. Er worden allerlei activiteiten onder fitness geschaard. Het zijn allemaal activiteiten om je lichaam in goede conditie te brengen en te houden. We delen fitness meestal op in twee groepen:

  • cardio
  • krachttraining

Over cardio

Cardio is een activiteit die je hartslag verhoogt. Vaak gaat het hier om uithoudingsvermogen. Activiteiten die onder cardio vallen zijn hardlopen, fietsen, zwemmen, bewegen met een crosstrainer of roeien. Hiervoor zijn speciale apparaten te vinden in fitnesscentra.

fitness arnhem

Krachttraining

Bij krachttraining ligt de focus meer op je spieren. Je voert oefeningen uit, met of zonder gewichten, die je helpen je spieren te trainen en sterker te worden. Dat kan allereerst met een apparaat zijn. Met zo’n apparaat kun je bijvoorbeeld je benen of armen trainen in combinatie met gewicht. Maar krachttraining kan ook bestaan uit oefeningen op een mat, zoals squats en buikspieroefeningen met lichaamsgewicht.