Herman van Boeyen

Leuke Tips

Tips om te stoppen met roken

2 min gelezen

We weten allemaal dat roken een slechte gewoonte is, maar toch roken er nog steeds veel Nederlanders. Het is een verslaving en daardoor is stoppen met roken vaak erg lastig. Wat kun je nu doen om eindelijk voorgoed te stoppen met roken? In dit artikel leggen we je uit hoe je je mindset kunt veranderen en kunt stoppen met behulp van een e-sigaret.

e-liquid kopen
  1. Verander je mindset

Je denkt dat je de sigaret echt nodig hebt als je stress hebt, als je enthousiast bent, als je een drankje op hebt… Maar is dat echt zo? Wat is het ergste dat er kan gebeuren als je geen sigaret hebt? Vaak maken we hier in ons hoofd een heel groot probleem van, maar eigenlijk kun je prima zonder sigaret en je kunt het nog leuk hebben ook.

Het is belangrijk dat je je mindset tegenover sigaretten aanpast. Die sigaret vermindert je stress echt niet. Het lijkt misschien zo, maar nicotine zorgt juist voor een hogere hartslag en dus meer stress. Een drankje drinken kan net zo gezellig zijn zonder te roken. En die sigaret smaakt echt niet lekker, dat weet je toch ook wel!

e-liquid kopen
  1. Gebruik hulpmiddelen

Er zijn gelukkig veel verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die je kunnen helpen met stoppen met roken. Denk maar aan e-sigaretten en e-liquids, nicotinekauwgom en nicotinesprays. Met een e-sigaret kun je ook je rookgewoonte erin houden, alleen krijg je niet meer zoveel schadelijke stoffen binnen. Vervolgens kun je langzaam afbouwen door te kiezen voor e-liquid kopen met een steeds lager nicotinegehalte.