Herman van Boeyen

Leuke Tips

Hoe kan ik een scheiding regelen?

2 min gelezen
Scheiding regelen

Je bent getrouwd,met de liefde van je leven maar de liefde is er niet meer. En wat nu? Springen van de Erasmusbrug van Rotterdam? Nee dat is geen goed idee. Je hebt liefdesverdriet je weet niet wat je doet, dat hoor je de hele tijd van je omgeving. Ze hebben gelijk. En dan je broer die zegt: ‘Het is tijd je moet je scheiding regelen.’ Je wereld draait op zijn kop, dat is het laatste wat je wilde, scheiden met de liefde van je leven. Maar wat moet je anders,bij een man blijven die meerder malen vreemd is gegaan, terwijl je zwanger was? Je eigen scheiding regelen heb je nooit aan gedacht als echtscheidingsadvocaat, het leven kan zo zijn van de een op de andere dag veranderen sommige dingen. 

Scheiding regelen

Het scheidingstraject

Via scheiding regelen helpen medewerkers met de scheidingsprocedure. Je hebt gisteren gebeld met de Scheidingsbemiddelaar die jou gaat helpen tijdens het scheidingstraject. 

Ze vertelde dat er een kennismakingsgesprek komt, ze vroeg wil je alleen of samen komen? Toen viel het even stil, je wist niet wat je moest zeggen. Alleen was je antwoord, ze zij dat is goed voor de eerste keer mag je alleen komen hoef je niet met je man te komen alleen rij niet zelf te auto, zorg dat wel iemand de auto rijd je bent wel zwanger. 

Na de kennismaking, komen de volgende stappen:

Mediationovereenkomst

Afspraken en ouderschapsplan

Berekening en bespreken kinder- en partneralimentatie

Opstellen scheidingsconvenant

Desgewenst budgetplanning

Tekenen van scheidingsconvenant

Rechtbankprocedure

Inschrijving burgerlijke stand in je gemeente. 

En daarna dan is het over, het sprookje met de liefde van je leven.