Herman van Boeyen

Leuke Tips

Chiffon kopen is een feest

2 min gelezen
chiffon kopen

Wil jij een veelzijdige stof die voor veel verschillende bestemmingen te gebruiken is, dan moet jij chiffon kopen! Deze stof is gemaakt van polyester en wordt heel licht geweven. Zo is het bijna transparant en valt het soepel. Dit zijn de redenen waarom jij het veel bij feestjurken ziet. De combinatie van chiffon met satijn zorgt voor een perfecte samenvoeging voor een gala jurk. Naast het gebruik voor feestjurken is het ook een interieurstof. Met de transparante eigenschap van chiffon is het goed mogelijk om te gebruiken als vitrage of gordijn. Wanneer jij een feest geeft waar jij wel wat flair kunt gebruiken komt chiffon ook van pas. Drapeer het bijvoorbeeld aan lampen of het plafond om jouw interieur helemaal af te maken.  

Verschil tussen chiffon en voile chiffon

Naast chiffon kopen bestaat er ook de optie om voile chiffon te gebruiken. Wat is het verschil tussen deze stoffen? Als er naar het uiterlijk wordt gekeken ligt dit dicht bij elkaar. Voile chiffon wordt gebruikt door een mix tussen katoen en acryl. De stof is wat zwaarder en minder transparant. Daarom is deze stof goed te gebruiken voor het bedrukken van printjes. Jij kan het terugzien in een zomers bloesje of een luchtig jurkje. 

chiffon kopen

De oplossing bij twijfel

Als jij twijfelt over het chiffon kopen is er een goede oplossing, namelijk staaltjes. Door staaltjes aan te vragen heb jij een goedkope optie om chiffon uit te proberen. Zo kunnen alle twijfels weg worden genomen. Dit kan gaan over de keuze uit alle kleuren, maar ook om zelf het verschil te zien en voelen tussen chiffon en voile chiffon. Vraag van een andere stof ook een staaltje aan om de combinatie te zien voor jouw project. Nu de twijfel weg is kan jij chiffon gaan kopen!

Meer verhalen