Herman van Boeyen

Leuke Tips

Beddenspeciaalzaak Amsterdam – one stop shop voor alle nieuwe bed-trends

2 min gelezen

Een slaapkamer is allang niet meer een plek waar je ’s avonds in terechtkomt om meteen je ogen te sluiten. De kamer zelf mag namelijk steeds meer gezien worden. En verschillende trends spelen daarop in. In dit artikel volgt een overzicht van trends die in 2023 je slaapkamer bepalen. Langzaamaan verandert de slaapkamer in een ruimte die je niet alleen vanuit dromenland verkent maar ook bewust mee mag maken. Natuurlijk spelen zaken als stijl en comfort dan mee. En natuurlijk een kwaliteits-bed, bijvoorbeeld eentje van Schramm of Swissflex; te bekijken bij de beddenspeciaalzaak Amsterdam.

Bedden-techniek in een beddenspeciaalzaak Amsterdam

De slimme technologie heeft al heel wat ruimtes van moderne huizen in haar ban gekregen. In 2023 stapt die technologie ook de slaapkamer binnen. Van een eenvoudige led-strip onder je bed met bewegingssensor (nooit meer in het donker uit bed stappen) tot gadgets zoals slaapmonitoren. Ook thermostaten en slimme slaapkamerverlichting doen mee om je in een diepere slaap te krijgen. Bij zulke zaken horen slimme en luxe bedden die al gereed staan bij de beddenspeciaalzaak.

Ademende bekleding

In 2023 krijgen gezondheid en wellness meer aandacht. Een ontspannen slaapomgeving hoort daarbij. Want goed uitgerust wakker worden is het beste begin van de dag. Om die ontspanning cachet te geven, bekleed je de slaapkamer met stoffen zoals linnen en katoen en met bamboe. Ook bedden en kussens horen van natuurlijke materialen gemaakt. Bekijk zulke luxe bedden eens in een beddenspeciaalzaak.

Kleurinspiratie opdoen bij een beddenspeciaalzaak Amsterdam

De kleurenwaaier opent in 2023 met vrij dominante kleuren, kleuren die er mogen zijn. Denk aan dieprood, felgroen of strakblauw. Ze geven de slaapkamer een opvallende sfeer. Ze worden ondersteund door pasteltinten, vaak in roze en geel gehouden. Zo krijgt de kracht van de gedurfde kleuren een rustiger accent.

Geen standaard bed

Het speelt al langer maar in 2023 versterkt het: een hele individuele keuze voor het bed. Je gaat voor een bed dat je persoonlijk prachtig vindt en dat past bij de woonstijl waarin je je slaapkamer hebt gezet. Dan kom je niet uit bij standaardbedden. Een beddenspeciaalzaak Amsterdam heeft een riante keuze in luxe bedden, zodat je jouw favoriet er snel uit kunt pikken.

Ecologisch verantwoorde bedden bij de beddenspeciaalzaak Amsterdam

Milieuvriendelijke materialen gaan het in 2023 goed doen in de slaapkamer. Er horen geen zaken thuis in een slaapkamer met een giftig productieproces of een grote ecologische impact. Gekozen wordt dan ook voor natuurlijke materialen, van bijvoorbeeld hout, katoen of bamboe. Dat geldt niet alleen voor de kastjes, gordijnen en accessoires. Dat geldt ook zeker voor het bed; vandaar bijvoorbeeld boxsprings van vegan leather.

Groene zuurstoffabriekjes

Omdat de natuurlijke uitstraling in 2023 hoogtij viert in de slaapkamer zijn planten ook welkom. Die geven een natuurlijke, verfrissende sfeer. Zet je veel planten in je slaapruimte, dan dragen ze ook nog bij aan gezonde lucht. Zulke flora hoort natuurlijk rond een bed met ook een natuurlijke look. Kijk eens bij een beddenspeciaalzaak Amsterdam voor de inspiratie.