Herman van Boeyen

Leuke Tips

Leer hoe te beleggen

2 min gelezen
leer hoe te beleggen

Leer hoe te beleggen, dat wil elke belegger, maar hoe doe je dat? We zien ze allemaal wel voorbijkomen: reclames voor cursussen daytrading en om te leren beleggen in een academy of iets dergelijks. Is het nodig om een dure cursus te volgen, of zijn er ook andere manieren om te leren beleggen? Een ding is in ieder geval zeker, als belegger wil je verstand hebben van beleggen, want onderschat het niet. Het is een vak, en ook bij ervaren beleggers gaat het nog wel eens mis. Dus het loont zeker de moeite om je in he fenomeen te verdiepen. 

Kan je de markt te slim af zijn? En welke soorten beleggers zijn er? 

Beleggers steken hun geld in aandelen om op die manier rijker te worden. Er zijn twee types beleggers. Zij die lange-termijn beleggen en beleggers die willen verdienen aan koersverschillen, de zogenoemde daytraders (dat zijn mensen die traden in transacties die in enkele uren worden afgesloten)  en swing traders (traders in trades die zich over enkele dagen of weken kunnen uitstrekken). 

Langetermijnbeleggers zetten hun geld voor langere tijd vast. Doorgaans moet je dan denken aan een jaar of meer. Een beroemd voorbeeld van een succesvolle langetermijnbelegger is bijvoorbeeld Warren Buffett. Kortetermijnbeleggers letten erg op technische analyse, waar een langetermijnbelegger vaak een value investor is. Al deze strategieën vereisen kennis. 

leer hoe te beleggen

Leer hoe te beleggen

Heb je weinig kennis en wil je gewoon beleggen, dan is het geen gek idee om in een algemeen indexfonds als de AEX, de Dow Jones of een internationaal indexfonds te stappen. De meeste beleggers doen het slechter dan de indexen, omdat beleggers vaak in paniek hun aandelen op het verkeerde moment, of juist te vroeg, verkopen. Ook kan je een succesvolle belegger volgen. Zoals Warren Buffett. Maar wat je in ieder geval wilt doen, is voor jezelf een strategie bepalen en vooral: lees het artikel Leer hoe te beleggen

Daarbij kunnen we de site Bankr aanbevelen. Hier vind je zowel kernachtige stap-voor-staphandleidingen om snel in de wereld van het beleggen te stappen, als goede artikelen met achtergronden.